IFS Sângerei: informare, instruire, interacțiuni cu AAPL

22/11/2016
    În vederea conlucrării cu Autoritățile publice locale (în continuare – AAPL), Inspectoratul Fiscal de Stat Sângerei, pe 18.11.2016 a organizat un seminar cu secretarii consiliilor locale și perceptorii fiscali privind particularitățile de administrare și aplicare a impozitului pe bunurile imobiliare și a taxelor locale, precum și executarea prevederilor Titlului VII al Codului Fiscal. 
    În cadrul seminarului s-a discutat, în primul rând, despre corectitudinea aplicării prevederilor legislației fiscale la stabilirea impozitelor și taxelor locale – definitivarea noțiunilor de bază, care sunt subiecții, obiectele impunerii și baza impozabilă, modul de calculare a acestora. Totodată, a fost adus la cunoștință AAPL obligațiunea de a prezenta deciziile consiliului local cu privire la aplicarea taxelor locale în termen de 10 zile din data adoptării acestora, respectiv informația trimestrială cu privire la subiecții impunerii care au primit autorizații (coordonări), cărora le-au fost suspendate, anulate, retrase autorizațiile (coordonările) sau la care au expirat termenele de valabilitate al acestora.
    La rândul său, IFS Sângerei a explicat baza legislativă, care ar eficientiza procesul de inventariere a obiectelor impunerii amplasate în raza sa teritorial administrativă, în scopul pregătirii informației calitative și fără greșeli.
    În același timp, pe parcursul perioadei octombrie-noiembrie IFS Sângerei a întreprins acțiuni de identificare a contribuabililor care activează ilicit, întocmind 5 procese-verbale contravenționale, fiind calculate conform art.263 (al.1) al Codului Contravențional amenzi în sumă de 5000 lei, sumă încasată – 2500 lei, iar conform art.2931 (al.4, al.5) amenzi în mărime de 2000 lei, încasat – 1000 lei. Totodată, drept rezultat al verificărilor la fața locului prin metoda operativă, în luna noiembrie, au fost depistate încălcări potrivit prevederilor art.8 (2) lit. c) și aplicate sancțiuni fiscale conform art.254 al Codului Fiscal ,,Neutilizarea mașinilor de casă și de control/terminalelor de plată în numerar” în sumă de 30000 lei. Au fost întocmite 5 acte camerale prin metoda verificării tematice, unde s-au calculat amenzi în sumă de 14800 lei, dintre care doar 4 agenți economici au achitat amenda în sumă de 5600 beneficiind de 50% reducere.
    În scopul diminuării restanței la bugetul public național, angajați ai Secției urmărirea plăților au întocmit pe parcursul lunii noiembrie 164 de ordine incaso, suma încasată – 346621,85 lei, au fost organizate 2 ședințe de conformare privind diminuarea restanțelor la 3 agenți economici, s-au ridicat în numerar mijloace bănești în sumă de 67560 lei. În afară de aceasta, a fost aplicat sechestru pe bunurile imobiliare la un contribuabil în valoare de 121000 lei.
    De către funcționarii fiscali ai Secției administrarea contribuabililor din cadrul Direcției administrarea fiscală sistematic sunt efectuate vizite fiscale în vederea verificării obligațiunilor de achitare a taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova și depistării erorilor privind achitarea impozitului dat.


Galeria foto a noutății:

Похожие новости

Semn de recunoștință pentru IFS Rezina
22/11/2016
Semn de recunoștință pentru IFS Rezina
IFS Șoldănești: în favoarea administrării fiscale eficiente
22/11/2016
IFS Șoldănești: în favoarea administrării fiscale eficiente
Raportul general al activităților de minimizare a practicii de achitare a salariilor „în plic” şi a muncii „la negru”, realizate de grupurile multidisciplinare pentru 9 luni ale anului 2016
21/11/2016
Raportul general al activităților de minimizare a practicii de achitare a salariilor „în plic” şi a muncii „la negru”, realizate de grupurile multidisciplinare pentru 9 luni ale anului 2016
IFS Ungheni: acțiuni de educare și informare fiscală  a tinerei generații
21/11/2016
IFS Ungheni: acțiuni de educare și informare fiscală a tinerei generații
news-events