IFS Florești: activitate în complex pentru buna desfășurare a administrării fiscale

21/04/2016

    În scopul acordării asistenței consultative contribuabililor din diferite ramuri, pe 15 aprilie 2016 IFS Florești a desfășurat un seminar de instruire. În cadrul lui formatorii au familiarizat contribuabilii prezenți cu modul de completare a Raportului privind calcularea primelor de asigurare  obligatorie de asistență medicală (Forma MED 08), termenele de prezentare a dărilor de seamă, cotele, tipurile drepturilor și veniturilor la care nu se calculează primele de asigurare obligatorie de asistență medicală, contrapunerea  datelor din forma MED 08 cu datele declarate în dările de seamă  IRV14. 
    De asemenea, în cadrul seminarului s-a  reiterat despre obligațiunea instalării terminalelor POS în cazul întrunirii condițiilor specificate la art. 7 (1) p.1 din Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi  nr. 845 din 3  ianuarie 1992. 
    A fost pusă în discuție decizia modificată a Consiliului orășenesc Florești nr.03/01 din 31 martie 2016 Cu privire la stabilirea mărimii cotelor taxelor locale pentru anul 2016 care se pune  în aplicare începând cu 1 aprilie 2016. 
În  același timp, a fost  organizat  un  seminar cu contribuabilii  din sectorul administrat a căror activitate constă în prestarea serviciilor de testare  auto, la care au fost informați despre corectitudinea achitării taxei pentru folosirea drumurilor de către proprietarii autovehiculelor înmatriculate în RM. 
    Pentru a realiza obiectivul monitorizării contribuabililor cu risc sporit de neconformare, îmbunătățirea civismului fiscal și conștientizarea necesității onorării benevole a obligațiilor la BPN, IFS Florești a organizat 24 de ședințe individuale cu conducătorii agenților economici din domeniile cu risc, la care au fost abordate chestiuni privind angajarea oficială a salariaților, majorarea salariilor angajaților și excluderea achitării salariului în plic, manifestarea unei atitudini corecte în evidența livrărilor de mărfuri și servicii.   
    DCF a depistat 4 persoane care practică activitate ilicită de întreprinzător fără a fi înregistrate în modul stabilit, față de care au fost aplicate sancțiuni contravenționale  în sumă de 4,0 mii lei. 
    Având ca scop sarcina de sporire a acumulărilor la BPN, funcționarii fiscali din cadrul IFS Florești, în perioada 1 - 18 aprilie 2016, au întreprins  măsuri de executare silită față de contribuabilii ce nu-și onorează obligațiunile  fiscale prin:
    - înaintarea a 42 de dispoziții de suspendare a conturilor bancare la 22 agenți economici;
    - încasarea mijloacelor bănești de la conturile bancare ale agenților economici restanțieri în sumă totală de  1026,1  mii lei;
    - ridicarea mijloacelor bănești în numerar din casieria la 11 agenți economici în sumă totală de  17.1 mii lei.

 

Similar news

Comunicat privind cuantumul ratei dobânzii pentru aprecierea facilităților fiscale pentru 2016
21/04/2016
Comunicat privind cuantumul ratei dobânzii pentru aprecierea facilităților fiscale pentru 2016
Acțiuni de popularizare a legislației în vigoare
21/04/2016
Acțiuni de popularizare a legislației în vigoare
IFS Ștefan Vodă: diversitate de acțiuni pentru o administrare fiscală mai bună
20/04/2016
IFS Ștefan Vodă: diversitate de acțiuni pentru o administrare fiscală mai bună
IFS Ialoveni: instruire îmbinată cu activitate de administrare fiscală eficientă
19/04/2016
IFS Ialoveni: instruire îmbinată cu activitate de administrare fiscală eficientă
news-events