IFS Rezina: activitate prolifică de administrare fiscală

03/05/2016
    În perioada 18-29 aprilie 2016 Inspectoratul Fiscal de stat pe raionul Rezina a întreprins diverse acțiuni îndreptate spre realizarea Planului de acțiuni pentru anul 2016, în partea ce tine de diminuarea restanțelor la buget, de conformare voluntară a contribuabililor, de organizare a activității în sectorul de administrare fiscală, precum și popularizare a legislației fiscale. Astfel, pentru diminuarea restanțelor față de BPN și acumularea veniturilor la buget, în perioada menționată, au avut loc 2 ședințe de audiere a restanțierilor și 2 ședințe de lucru privind analiza listei restanțierilor, cu planificarea acțiunilor ce urmează a fi întreprinse. În acest scop:
    - la 6 agenți economici au fost ridicate mijloace bănești din casierii în sumă de 15378 lei;
    - au fost încasați din conturile bancare ale contribuabililor 42389 lei;
    - la 8 agenți economici au fost suspendate operațiile la conturile bancare;
    - înaintate materialele pentru inițierea procedurii de insolvabilitate la 2 agenți economici;
    - înaintate 6 materialele în instanța de judecată, inclusiv o cerere de eliberare a ordonanței și 5 materiale în acțiune civilă, pentru încasarea restanțelor la buget;
    Drept rezultat al deplasării în sectorul de administrare fiscală, la 8 contribuabili, inclusiv o persoană fizică-cetățean, le-au fost expediate scrisori de conformare, pentru înlăturarea încălcărilor depistate și conformarea voluntară.
Totodată, au fost efectuate 3 vizite fiscale la înregistrarea ca subiect al impunerii cu TVA; au fost recepționate 19 declarații de la persoane fizice-cetățeni. 
    În scopul popularizării legislației fiscale și păstrarea tradiției de întâlniri trimestriale, pe 20 aprilie, potrivit planului, a fost desfășurat un seminar informativ-consultativ cu contabilii primăriilor din teritoriu și a instituțiilor bugetare din raion. La seminar au fost discutate în mod repetat chestiuni ce țin de conectarea la serviciile electronice ale Serviciului Fiscal, prezentarea corectă a dărilor de seamă pe subdiviziuni, problemă ce a provocat dificultăți în anul 2016, formând restanțe și supraplăți ireale, cât și chestiunea lichidării acestora din fișele personale, precum și alte întrebări.
    Totodată, în activitatea inspectoratului a avut loc un eveniment plăcut: trei inspectori fiscali, după finalizarea perioadei de probă, au fost confirmați în funcție și au depus Jurământul. Acest fapt a generat emoții pozitive atât inspectorilor, cât și colectivului, care le-a dorit succese în activitatea fiscală.

Galeria foto a noutății:

Similar news

Comunicat informativ
03/05/2016
Comunicat informativ
IFS Ștefan Vodă: intensificare a activităților aferente procesului de conformare
29/04/2016
IFS Ștefan Vodă: intensificare a activităților aferente procesului de conformare
Hristos a Înviat!
29/04/2016
Hristos a Înviat!
IFS Briceni la unison cu obiectivele trasate
29/04/2016
IFS Briceni la unison cu obiectivele trasate
news-events