Rezultate ale IFS Ialoveni în luna noiembrie

02/12/2016
    Agenda IFS pe raionul Ialoveni, în luna noiembrie 2016, a fost una încărcată, accentul fiind pus pe popularizarea legislației fiscale, conformarea voluntară a contribuabililor, monitorizarea și aplicarea tuturor pârghiilor de urmărire silită a restanțelor admise la BPN și înmânarea avizelor de plată aferente impozitului pe avere. În acest sens, au fost înmânate avize privind impozitul pe avere la 11 subiecți ai impunerii.
    De comun cu autoritățile publice locale au fost întreprinse măsuri pentru finalizare a inventarierii bunurilor mobiliare și identificării obiectelor care nu au participat la calculul impozitului pentru anul corespunzător. De asemenea, a fost actualizat modul de aplicare a taxelor locale prin prisma modificărilor și completările realizate în Codul Fiscal. În cadrul ședințelor de lucru cu perceptorii fiscali, în paralel cu  examinarea situației încasărilor și colectării impozitelor, au fost aduse la cunoștință ultimele indicații ale IFPS cu privire la lansarea în exploatare industrială a SIA ,,Impozitul pe avere”, la identificarea contribuabililor care întrunesc noțiunea de „inactivi” etc.
    A fost finalizată organizarea seminarelor generale cu privire la activitatea SFS și administrarea fiscală în clasele a XII-a de liceu, ultimele fiind desfășurate în liceele teoretice din satele Văsieni, Mileștii Mici, Țâpala, Răzeni, Ruseștii Noi.
Instruirea internă a angajaților inspectoratului fiscal a avut loc în conformitate cu programul seminarelor de instruire stabilit. În ceea ce privește activitatea funcționarilor fiscali în sectorul administrat, aceasta s-a finalizat cu organizarea a 13 discuții colective, 95 de discuții individuale, înmânarea a 35 de scrisori de conformare voluntară, întocmirea a 23 de procese-verbale pentru activitate ilicită, cât și 23 de procese-verbale pentru neprezentarea în termen a dărilor de seamă fiscale.
    Pe parcursul lunii noiembrie trecut au fost organizate 4 ședințe de lucru cu restanțierii, la care a fost examinate posibilitățile de stingere a restanțelor la 32 agenți economici. Totodată, au fost purtate 23 de discuții verbale cu contribuabilii incluși în Programul de conformare voluntară.
    Printre acțiunile de urmărire a plăților la BPN și aplicarea pârghiilor de executare silită se enumeră:
- au fost ridicate mijloace bănești din casieriile a 41 de agenți economici în sumă de 183,0 mii lei;
- agenților economici, care nu și-au onorat obligațiunile prevăzute de Codul Fiscal, le-au fost înaintate 85 de dispoziții de suspendare a operațiunilor la conturile bancare;
- au fost înaintate la conturile bancare ale agenților economici 246 de ordine incaso în sumă de 1903,6 mii lei, fiind încasate mijloace bănești în sumă de 1306,9 mii lei;
- au fost întocmite 3 acte de carență, ce au fost înaintate la Curtea de Apel pentru a intenta procedura de insolvabilitate.
    Totodată, Direcția Control Fiscal a IFS Ialoveni, în perioada 01.11.2016-30.11.2016, a efectuat 21 de controale fiscale, inclusiv: 3 – la cererea agentului economic în legătură cu lichidarea întreprinderii, 4- controale totale, 3 - controale prin contrapunere și 13 - prin metoda verificării tematice privind restituirea TVA.

Similar news

IFS Criuleni: acțiuni de combatere a activității ilicite
02/12/2016
IFS Criuleni: acțiuni de combatere a activității ilicite
Diplome de merit acordate la Strășeni
02/12/2016
Diplome de merit acordate la Strășeni
Activități ale IFS Briceni desfășurate în luna noiembrie
01/12/2016
Activități ale IFS Briceni desfășurate în luna noiembrie
Rezultatele implementării Programului de Conformare voluntară a contribuabililor pentru 9 luni ale anului 2016
01/12/2016
Rezultatele implementării Programului de Conformare voluntară a contribuabililor pentru 9 luni ale anului 2016
news-events