Activitatea de conformare a contribuabililor administrați de IFS Călărași

24/05/2016

    IFS Călărași a realizat, în perioada 16-20 mai 2016, mai multe acțiuni ce țin de conformarea voluntară a contribuabililor, ridicarea disciplinei de plată, majorarea bazei fiscale și diminuarea restantelor la buget a agenților economici din raion. Astfel, au fost organizate ședințe de conformare cu 8 agenţii economici ce au admis restanțe de plăți la bugetul public național. Contribuabililor prezenți la şedinţe li s-au adus argumente despre  necesitatea conformării benevole la achitarea în termenii stabiliți de legislație a obligațiilor fiscale. Contribuabilii au dat asigurări că vor întreprinde acţiuni pentru stingerea restanțelor, și, până la finele săptămânii, au achitat 334,1 mii lei din restanțele admise.
    La fel, în perioada de referință au fost expediate notificări la 15 contribuabili ce au admis restanțe la buget, în sumă totală de 73,6 mii lei. Din ei, 13 au achitat benevol restanțele, în sumă de 70,8 mii lei.
Prin aplicarea măsurilor de executare silită a restanțelor, au fost stinse restante în suma totala de 365,9 mii lei inclusiv prin:
    - Ridicarea mijloacelor bănești din casierii  - 64,0 mii lei;
    - Înaintarea ordinelor incaso – 246,4 mii lei;
    - Urmărirea datoriilor debitoare – 55,5 mii lei.

    La întrunirea cu perceptorii fiscali din cadrul serviciilor de colectare a impozitelor și taxelor locale din primăriile raionului, au fost abordate mai multe probleme de ordin fiscal, printre care:
    - Intensificarea activității de acumulare a impozitelor pe proprietate și diminuarea restanțelor acumulate;
    - Înmânarea în termeni cât mai restrânși a avizelor de plată contribuabililor;
    - Diversificarea metodelor de acționare asupra contribuabililor, axate, în special, pe lucrul explicativ, discuţii și convingerea acestora de a-și onora benevol obligațiile fiscale în termenii stabiliți, inclusiv beneficiind și de facilitățile fiscale prevăzute de legislație;
    - Conlucrarea pe problemele ce țin de depistarea persoanelor ce practică ilicit activitatea de antreprenoriat, legiferarea activităţii persoanelor care acordă servicii de prelucrare a terenurilor cu tehnica agricolă, depistarea obiectelor neimpozitate, evaluarea și extinderea bazei fiscale reale a primăriilor etc.

    În perioada data, de către IFS Călărași au mai fost efectuate 4 vizite fiscale la contribuabilii incluși în grupa de risc, fiind monitorizat procesul de conformare benevolă a acestora. Au fost efectuate verificări și au fost perfectate 12 procese-verbale contraventionale contribuabililor, pentru practicarea activității economice ilicite.


Galeria foto a noutății:

Similar news

<span class="important">Important !!!</span> În termen de până la 1 iulie 2016 se vor instala terminalele POS
30/06/2016
<span class="important">Important !!!</span> În termen de până la 1 iulie 2016 se vor instala terminalele POS
IFS Dondușeni: atenție vis-a-vis de plata impozitelor pe proprietate
24/05/2016
IFS Dondușeni: atenție vis-a-vis de plata impozitelor pe proprietate
O prioritate a IFS Sângerei - instruirea contribuabililor
24/05/2016
O prioritate a IFS Sângerei - instruirea contribuabililor
IFS Căușeni: acțiuni de conformare a contribuabililor
23/05/2016
IFS Căușeni: acțiuni de conformare a contribuabililor
news-events