Asistență în domeniul administrării fiscale acordată perceptorilor fiscali de către IFS Călărași

25/11/2016
    Pe 24 noiembrie curent, IFS Călărași i-a convocat perceptorii fiscali din primării într-o ședință de lucru. Discuția s-at axat pe nivelul încasării impozitelor și taxelor locale de la persoanele fizice-cetățeni și gospodăriile țărănești.
    Nivelul mediu de acumulare a impozitelor și taxelor locale administrate de primării, la situația din 01.11.2016, este de 63,3%. În 10 luni ale anului 2016 s-a înregistrat o dinamică pozitivă, dar totuși nesemnificativă, cu doar 0,7%, a încasărilor la aceste plați, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015. 
    Perceptorii fiscali au remarcat că este dificil de a colecta obligațiile fiscale de la persoanele plecate la muncă peste hotare sau care s-au stabilit cu traiul peste hotare. Aceste persoane revin la baștină foarte rar, iar restanța la plata impozitelor împreună cu majorările de întârziere cresc continuu.
    De asemenea s-a pus accentul pe inventarierea bunurilor imobile din primării în scopul asigurării plenitudinii și corectitudinii calculării impozitului pe bunurile imobiliare și a impozitului funciar pentru toate categoriile obiectelor. Au fost examinate problemele existente și s-au identificat soluții pentru asigurarea depistării obiectelor care nu au participat la calculul impozitului pentru anul în curs, cu aplicarea acestuia, în funcție de categoria și tipul obiectului impunerii.
    Concomitent, perceptorii au fost preveniți cu privire la depunerea în termen a impozitelor la instituțiile financiare, precum și cu privire la verificarea eventualelor erori în ordinele de plată, deoarece sunt frecvente cazurile de înscriere eronată a codului economic al clasificației bugetare, codului fiscal al plătitorului, încasările respective plasându-se la capitolul ,,sume neelucidate”.
    Perceptorii fiscali au mai fost informați despre modul de acordare a scutirilor la impozitul pe bunurile imobiliare, au fost abordate alte probleme de conlucrare între organul fiscal si primarii (contracararea activității ilicite, eliberarea certificatelor, lărgirea bazei fiscale etc…).
Pe final, au fost trasate acțiuni prioritare ce urmează a fi întreprinse până la finele anului, în special, în partea ce ține de majorarea încasărilor la bugetele primăriilor și diminuarea restanțelor la impozitele și taxele administrate, precum și axarea pe alte probleme de interes comun, pentru a asigura realizarea tuturor acțiunilor preconizate pentru executare, conform planurilor comune de activitate.


Galeria foto a noutății:

Similar news

IFS Râșcani: acțiuni de reducere a restanțelor la BPN
24/11/2016
IFS Râșcani: acțiuni de reducere a restanțelor la BPN
Rezultatele conformării voluntare a contribuabililor pe domeniile de activitate cu risc sporit de neconformare din afara programului de conformare
24/11/2016
Rezultatele conformării voluntare a contribuabililor pe domeniile de activitate cu risc sporit de neconformare din afara programului de conformare
Semn de recunoștință pentru IFS Rezina
22/11/2016
Semn de recunoștință pentru IFS Rezina
IFS Șoldănești: în favoarea administrării fiscale eficiente
22/11/2016
IFS Șoldănești: în favoarea administrării fiscale eficiente
news-events