IFS Șoldănești: perseverență în organizarea activității funcționarilor fiscali în sectoarele administrate

28/04/2016

     IFS Șoldănești, în luna aprilie curent a înregistrat succese în activitatea funcționarilor fiscali în sectoarele de administrare fiscală. Fapt ce se confirmă prin:

- creșterea numărului patentelor eliberate și prelungite comparativ cu luna martie, de la 65 la 78;

- luarea la evidență și eliberarea codurilor fiscale pentru 4 gospodării țărănești care deja practică activitate în agricultură;

- prezentarea la IFS a 4 agenți economici ce binevoiesc să se conforme prin angajarea persoanelor, solicitându-ne consultații în domeniul dat.

     În afară de activitățile desfășurate, ce țin de executarea sarcinilor, a fost perfectat raportul privind executarea planului de acțiuni pentru primul trimestru, acesta fiind urmat de o ședință de lucru cu toți funcționarii fiscali în cadrul căreia s-au analizat indicatorii și s-au trasat sarcini urgente pentru a întreprinde măsuri de redresare a situației pe segmentele neexecutate în perioada raportată. Au fost analizate riscurile și elaborate acțiunile suplimentare la obiectivele neîndeplinite.

     De asemenea, a fost organizată o ședință de instruire a funcționarilor fiscali vis-a-vis de organizarea activității în sectoarele de administrare fiscală și ulterior o altă ședință de analiză a activității funcționarilor fiscali la care s-au luat în dezbatere situațiile existente în sectoare.

     Pe 1 aprilie curent a mai fost desfășurat un seminar cu agenții economici plătitori TVA, iar pe 18 aprilie cu conducerea și specialiștii întreprinderii de testare a autovehiculelor la care au fost aduse la cunoștință prevederile Codului Fiscal, titlul IX. Pentru neadmiterea cazurilor de testate tehnică fără achitarea taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în RM, am difuzat la postul de radio Impuls FM și televiziunea locală Impuls TV un comunicat privind modificarea orei la MCC.

     Permanent sunt întreprinse măsuri de executare a obiectivului privind diminuarea arieratelor. În luna aprilie, aplicând pârghiile executării silite a obligațiilor fiscale, funcționari ai inspectoratului au întreprins următoarele acțiuni:

      • au fost ridicate mijloace bănești din casieriile agenților economici restanțieri în sumă de 209 mii lei;

      • au fost încasate mijloace bănești de pe conturile bancare ale contribuabililor în sumă de 167,5 mii lei;

      • au fost blocate conturile bancare la 7 agenți economici restanțieri.

     La capitolul conformarea voluntară și aplicarea măsurilor legale au fost analizate produsele informaționale din SI al SFS, depistând trei cazuri de eliberare a facturilor fiscale pe adresa a trei deținători de patentă în sumă ce depășește 300 de mii lei, situația fiind luată sub control. Au fost expediate 21 scrisori de conformare agenților economici ce urmează a fi supuși monitorizării din domeniile de activitate cu risc sporit de neconformare.

Similar news

IFS Dondușeni: perioadă rodnică de administrare fiscală
28/04/2016
IFS Dondușeni: perioadă rodnică de administrare fiscală
Retrospectiva activităţii IFS Ungheni
27/04/2016
Retrospectiva activităţii IFS Ungheni
IFS Bălți desfășoară activități de instruire profesională a angajaților
27/04/2016
IFS Bălți desfășoară activități de instruire profesională a angajaților
IFS Edineț: acțiuni de conformare benevolă la cadrul legal
27/04/2016
IFS Edineț: acțiuni de conformare benevolă la cadrul legal
news-events