Achiziţionarea de bunuri în numele şi pe seama unei alte persoane (mandant) constituie livrare efectuată de către furnizor mandantului (art.106 alin.(2) Cod fiscal), iar persoana (mandatarul) care achiziţionează bunuri în numele şi pe contul altei persoane efectuează o livrare de serviciu mandantului.
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011Transmitea mărfurilor de către comisionar cumpărătorului, în cadrul realizării contractului de comision reprezintă livrare (art.93 alin.6) Cod fiscal), valoarea impozabilă a căreia este valoarea achitată sau care urmează a fi achitată (fară TVA) pentru această livrare (art.97 alin.(1) Cod fiscal).
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011În cadrul realizării contractului de comision, valoarea mărfurilor livrate de către comitent comisionarului reprezintă valoarea mărfurilor livrate de către comisionar cumpărătorului (art.107 alin.(6) Codul fiscal).
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011Dat fiind faptul că transmitea mărfurilor de către comitent comisionarului în cadrul realizării contractului de comision reprezintă livrare (art.93 alin.(3) Codul fiscal), data obligaţiei fiscale la comitent la livrarea mărfurilor comisionarului în cadrul contractului de comision este data livrării, determinată în conformitate cu art.108 Codul fiscal.
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011Dat fiind faptul că transmiterea mărfurilor de către comisionar cumparatorului în cadrul realizării contractului de comision reprezintă livrare (art.93 alin.3) Codul fiscal), data obligaţiei fiscale la comisionar la livrarea mărfurilor primite în cadrul contractului de comision este data livrării, determinată în conformitate cu art.108 Codul fiscal.
Data adăugării răspunsului - 28.11.2011Dat fiind faptul că executarea de către mandatar a însarcinării mandantului privind procurarea mărfurilor, serviciilor constituie livrare efectuată de către furnizor mandantului (art.93 alin.3) Cod fiscal), obligaţia fiscală pe livrarea în cauză apare la furnizorul de mărfuri, iar la mandatar apare obligaţia fiscală pe serviciul prestat, data careia se determină conform art.108 alin.(4) Cod fiscal.
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011Ţinînd cont, că potrivit art. 93 pct. 3) din Codul fiscal, transmiterea mărfurilor de către comitent comisionarului în cadrul contractului de comision, reprezintă livrare, dreptul la trecerea în cont la comisionar,apare la data primirii facturii fiscale pentru valorile materiale procurate de comitent. (art. 118 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal)
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011Nu se include, deoarece la realizarea contractului de comision, transmiterea mărfurilor de la comitent comisionarului, precum şi de la comisionar cumpărătorului, şi acordare serviciilor pentru livrarea mărfurilor în cadrul realizării contractului de comision reprezintă livrări independente. (art. 93 pct. 3) si 4) din Codul fiscal).
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011Serviciile comisionarului privind livrarea mărfurilor în cadrul realizării contractului de comision, se impozitează cu TVA la cota standard de 20%, indiferent de regimul fiscal al mărfurilor primite şi livrate în cadrul contractului de comision. (art. 96 lit. a) din Codul fiscal).
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011Comercializarea mărfurilor de către comisionar cumpărătorului, în cadrul realizării contractului de comision reprezintă livrare (art.93 alin.6) Cod fiscal), pentru care TVA se va aplica reieşind din regimul fiscal stabilit pentru această livrare de Codul fiscal.
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011La aprecierea volumului de livrări impozabile pentru înregistrarea în calitate de subiect al impunerii cu TVA, în cazul realizării livrărilor în cadrul contractului de comision, comisionarul este obligat în baza prevederilor art. 112 alin. (1) din Codul fiscal de a include în valoarea impozabilă a mărfurilor transmise cumpărătorului şi valoarea serviciilor acordate comitentului.
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011Prestarea serviciul de către mandatar în numele mandantului , constituie livrare efectuată de mandant, potrivit prevederilor art. 106 alin. (1) din Codul fiscal, şi obligaţiunea de calculare a TVA o are mandantul.
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011La vînzarea proprietăţii subiectului care are datorii faţă de buget, are loc transmiterea dreptului de proprietate asupra proprietăţii de la debitor către cumpărător, respectiv pentru ce debitorul are obligaţiunea de a calcula TVA pentru livrarea în cauză (art. 93 pct.3) din Codul fiscal).
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011Livrarea mărfurilor, serviciilor de către un contribuabil care nu este plătitor al TVA, inclusiv şi comitent, nu reprezintă obiect al impunerii (art. 95 alin. (1) din Codul fiscal), iar livrarea de către comisionar beneficiarului se impozitează pe principii generale.
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011Pentru aprecierea volumului de livrări impozabile pentru înregistrarea în calitate de subiect al impunerii cu TVA, subiectul care efectuează operaţiunilor de procurare a mărfurilor (serviciilor) pe contul altei persoane în cadrul contractului de mandat, este obligat în baza prevederilor art. 112 alin. (1) din Codul fiscal de a include în valoarea impozabilă valoarea serviciile acordate mandantului.
Data adăugării răspunsului - 02.12.2011