30 de miliarde acumulate la Bugetul public național în zece luni ale anului curent - creștere cu 4 miliarde față de perioadă similară a anului precedent

01/11/2018

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național (BPN) în cele zece luni ale anului 2018 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2017, cu 14,9 %!

Astfel, în perioada de referință au fost înregistrate încasări în sumă de 30,4 miliarde lei. În raport cu perioada similară a anului precedent, s-a înregistrat o creștere de 4 miliarde lei.

Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului public național, au fost înregistrate următoarele rezultate:

La Bugetul de stat, pe parcursul celor 10 luni ale anului curent au fost încasate 13,6 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,9 miliarde lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, sau o creștere de 16,7 %.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări de 3,2 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 0,4 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau cu 12,8%.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 10,4 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,2 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 13,5%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 3,3  miliarde lei, cifră ce constituie cu 0,4 miliarde lei mai mult în comparație cu 10 luni ale anului trecut (+ 15,5%). 

Noutăți asemănătoare

Stimularea fiscală: beneficii pentru contribuabili
21/11/2018
Stimularea fiscală: beneficii pentru contribuabili
În adresa agenților economici!
30/10/2018
În adresa agenților economici!
Serviciul Fiscal de Stat relansează campania ”Refuză salariul în plic- cere să îți fie respectate drepturile”
29/10/2018
Serviciul Fiscal de Stat relansează campania ”Refuză salariul în plic- cere să îți fie respectate drepturile”
Acțiuni de conformare benevolă și de felicitare cu "Ziua automobilistului şi drumarului"a transportatorilor de pasageri în cadrul unei operațiuni comune dintre  Serviciul Fiscal de Stat şi Inspectoratul Național de Patrulare
28/10/2018
Acțiuni de conformare benevolă și de felicitare cu "Ziua automobilistului şi drumarului"a transportatorilor de pasageri în cadrul unei operațiuni comune dintre Serviciul Fiscal de Stat şi Inspectoratul Național de Patrulare
news-events