Activități ale IFS Telenești în luna noiembrie

28/11/2016
    Conformarea benevolă a contribuabililor și lichidarea restanțelor la buget au constituit acțiuni de bază ale Inspectoratului Fiscal de Stat Telenești pe parcursul lunii noiembrie. Astfel, Direcția administrare fiscală a desfășurat 3 seminare informative cu participarea contribuabililor din raion. Temele luate în dezbatere au fost:   
    - aspecte fiscale privind impozitarea venitului obținut de persoanele ce practică activitate profesională;
    - menționarea trecerii la ora de iarnă a MCC;
    - ajustarea cheltuielilor în scopuri fiscale (cheltuieli ce țin de reparația proprietății, cheltuieli de calculare a uzurii, cheltuieli de delegații, reprezentanță, de asigurare).
    În scopul depistării și aducerii în cadrul legal a activității ilicite, inspectorii Direcției control au efectuat 16 controale operative, în urma cărora au fost depistate următoarele încălcări:
    - 10 cazuri privind lipsa documentelor de proveniență a mărfurilor;
    - 3 cazuri privind majorarea prețurilor la țigaretele cu filtru;
    - 3 cazuri privind întocmirea incorectă a registrului MCC.
    Drept rezultat, au fost calculate plăți la buget în sumă de 62 mii lei. De asemenea, Direcția control a efectuat 3 controale totale cu calcularea adăugătoare a plăților de bază și sancțiuni în mărime de 125 mii lei, 3 controale tematice și 13 controale cu privire la activitatea ilicită – fiind calculate sancțiuni în sumă de 13 mii lei.
    Secția urmărirea plăților întreprinde permanent măsuri pentru sporirea încasărilor și micșorarea restanțelor față de bugetul public național. Au fost desfășurate 3 ședințe cu restanțierii, în urma cărora s-a încasat forțat – 197 mii lei, s-a achitat benevol – 474 mii lei; s-a corectat – 46 mii lei. La una dintre ședințele cu restanțierii a participat și reprezentantul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.
    Tot în aceeași perioadă, Secția urmărirea plăților a înaintat 201 de ordine incaso în sumă de 1032 mii lei, dintre care s-a încasat 356 mii lei,  a fost încasată în numerar de la 43 contribuabili suma de 85 mii lei; suspendate operațiunile la conturile bancare ale 5 agenți economici, fiind emise 15 de dispoziții de suspendare.
    În vederea combaterii fenomenului de activitate ilicită, Inspectoratul Fiscal de Stat Telenești va întreprinde și în continuare toate măsurile legale posibile de aducere în cadrul legal a activității date.

Noutăți asemănătoare

Seminar de instruire al IFS Leova
28/11/2016
Seminar de instruire al IFS Leova
Acțiuni de popularizare a legislației fiscale desfășurate de IFS Hâncești
28/11/2016
Acțiuni de popularizare a legislației fiscale desfășurate de IFS Hâncești
IFS Căușeni: intensificare a acțiunilor de conformare fiscală
28/11/2016
IFS Căușeni: intensificare a acțiunilor de conformare fiscală
IFS Basarabeasca: activități desfășurate în luna noiembrie
25/11/2016
IFS Basarabeasca: activități desfășurate în luna noiembrie
news-events