Ghid-video SIA „e-Factura” – Suport pentru contribuabili

12/06/2020

  Serviciul Fiscal de Stat vine cu un suport pentru agenții economici care începând cu data de 1 iulie, curent, vor participa la operațiunile de achiziții publice prin utilizarea obligatorie a SIA „e-Factura”. Sistemul „e-Factura” reprezintă o soluție informațională modernă, care înlocuiește mecanismul tradițional de eliberare și evidență a facturilor fiscale.

  Totodată, sistemul oferă posibilitatea de validare a facturilor fiscale electronice, a datelor utilizatorilor, precum și efectuează automat calculele. Aceste funcționalități contribuie la minimizarea riscurilor aferente documentării tranzacțiilor.

  Pentru a facilita utilizarea serviciului, Serviciul Fiscal de Stat, de comun cu IP CTIF, organizează online cursuri gratuite de instruire, în cadrul cărora contribuabililor le sunt prezentate noile funcționalități implementate și oferă posibilitatea adresării întrebărilor pe marginea acestora. Pentru înscrierea la cursurile de instruire este necesar de a fi completat Formularul de la link-ul.

  Totodată, a fost realizat ghidul video „e-Factura” care descrie pașii de accesare a serviciului, de creare, semnare și expediere a facturilor fiscale, precum și întregul circuit a facturilor fiscale în cadrul SIA „e-Factura”.  Serviciul Fiscal de Stat recomandă consultarea Ghidului video la următorul link.

  Reiterăm faptul că pentru a obține acces la platforma de test a versiunii noi a sistemului, lansată pentru perioada 01.06.2020-30.06.2020, este necesar expedierea la adresa de e-mail: asistenta@ctif.gov.md următoarele date: Numele Prenumele utilizatorului și codul personal (IDNP), IDNO (Codul fiscal al întreprinderii), Rolul dorit (contabil/director), Adresa IP externă al calculatorului (verificată prin accesarea portalului 2ip.ru), Numărul de telefon pentru contact (de dorit mobil). Accesul va fi oferit în decurs de 24 ore!

  Pentru mai multe informații despre funcționalitățile noii versiuni a sistemului „e-Factura”, puteți apela Centrul Unic de Apel al SFS 080001525.

Noutăți asemănătoare

Anunț
11/06/2020
Anunț
15,2 miliarde lei încasate de Serviciul Fiscal de Stat în primele 5 luni ale anului 2020
01/06/2020
15,2 miliarde lei încasate de Serviciul Fiscal de Stat în primele 5 luni ale anului 2020
Rezultatele Ediției speciale dedicate sărbătorilor de Paști a concursului „Loteria Fiscală”
29/05/2020
Rezultatele Ediției speciale dedicate sărbătorilor de Paști a concursului „Loteria Fiscală”
e–Factura obligatorie începând cu 1 iulie 2020
28/05/2020
e–Factura obligatorie începând cu 1 iulie 2020
news-events