34.1.20
Se permit spre deducere în scopuri fiscale cheltuielile aferente casării ECC în legătură cu excluderea acestora din Registrul unic al ECC conform Deciziei Comisiei interdepartamentale pentru echipamentele de casă şi control?
34.1.21
Se permite deducerea cheltuielilor aferente vânzării ECC la un preț mai mic decât valoarea contabilă în cazul în care acestea au fost excluse din Registrul unic al ECC conform Deciziei Comisiei interdepartamentale pentru echipamentele de casă şi control?
34.1.22
Se păstrează dreptul la deducere TVA aferent ECC procurate și contabilizate de către entitate ca mijloace fixe, care conform Deciziei Comisiei interdepartamentale pentru echipamentele de casă și control urmează a fi casate prin înlocuirea cu ECC noi?
34.1.23
Se păstrează dreptul la deducere TVA aferent ECC procurate și comercializate ulterior ca urmare a înlocuirii lor cu ECC noi conform Deciziei Comisiei interdepartamentale pentru echipamentele de casă și control? Potrivit prevederilor art.102 alin.(1) din Codul fiscal, în cazul achitării TVA la buget, subiecților impozabili, înregistrați în calitate de plătitori ai TVA, li se permite deducerea sumei TVA, achitată sau care urmează a fi achitată furnizorilor plătitori ai TVA, pe valorile materiale, serviciile procurate (inclusiv transmise în cadrul realizării contractului de comision) pentru efectuarea livrărilor impozabile în procesul desfășurării activității de întreprinzător.
Se permite deducerea sumei TVA la mărfurile importate, procurate de către subiecții impozabili pentru efectuarea livrărilor impozabile în procesul desfășurării activității de întreprinzător numai în cazul achitării TVA la buget pentru mărfurile, serviciile menționate în conformitate cu art.115.
Astfel, subiectul impozabil care urmează să înlocuiască ECC de tip vechi cu ECC de tip nou, la livrarea impozabilă a lor are dreptul la deducerea TVA aferentă procurării acestora.