Acest compartiment este destinat pentru informarea tinerei generații cu privire la aspecte de fiscalitate

Stimați elevi, studenți, cadre didactice,

Serviciul Fiscal de Stat pune accent considerabil  pe conștientizarea de către cetăţeni a obligației de a achita taxele şi impozitele, pe conformarea voluntară a persoanelor fizice şi juridice. În acest sens, un mare rol îi revine educației fiscale și această educație e bine să înceapă din copilărie.

În contextul dat, expresia „copiii sunt viitorul nostru” capătă o nouă conotaţie.

Importanţa educaţiei fiscale:

  • Educaţia fiscală te va responsabiliza și te va capta spre o înțelegere mai bună a aspectelor ce țin de: cum funcţionează colectarea banilor în buget, care este importanța achitării impozitelor și taxelor? cât este de importantă achitarea impozitelor? Și multe altele...
  • O educaţie fiscală sănătoasă te va ajuta să nu admiți restanțe. Să înţelegi cum funcţionează declararea și achitarea impozitelor.
  • Având o educaţie fiscală solidă vei cunoaște cum sunt colectate și gestionate impozitele de către stat și care este rolul tău în acest proces.
  • Educaţia fiscală te ajută să fii activ din punct de vedere civic prin utlizarea mecanismului de desemnare procentuală 2%.
  • Educaţia fiscală contribuie la creşterea numărului de adulţi cu un comportament fiscal responsabil şi are impact asupra evoluţiei economice a întregii societăţi.
  • Educaţia fiscală îţi dă posibilitatea să devii un adult responsabil şi independent financiar.
  • Oamenii cu un nivel de educaţie fiscală au şanse mai mari să aibă succes în viaţă.
În concluzie, educaţia civică, implicit şi fiscală a tinerilor trebuie să fie percepută - ca o responsabilitate firească.

Ghid de educare fiscală pentru elevi și cadre didactice

Prezentare PowerPoint pentru elevii claselor a IX-a 

news-events