IFS Anenii Noi: instruire pentru întreprinzătorii începători

26/04/2016
    În diversitatea acțiunilor întreprinse de IFS Anenii Noi se înscriu și activitățile de instruire a întreprinzătorilor începători din raion. Astfel, săptămâna trecută, în incinta consiliului raional Anenii Noi, a avut loc un atare seminar de instruire, moderat de inspectori ai Direcției dezvoltare strategică și comunicare a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat și de reprezentanți ai Agenției Fiscale din Suedia. Întreprinzătorii prezenți la instruire au fost informați referitor la: evidența financiară, organizarea contabilității, deschiderea conturilor bancare, utilizarea mașinilor de casă și control, regimul fiscal și alte plăți, dar și cu privire la drepturile contribuabilului în raport cu organele de control.
    O atenție deosebită s-a acordat promovării serviciilor fiscale electronice. Astfel, reprezentanții contribuabililor prezenți au aflat despre procedura de comandă on-line a formularelor tipizate, despre posibilitatea imprimării lor de sine stătător pe hârtie simplă, E-Factura, despre sistemele e-Cerere (care permit adresarea on-line a cererilor de înregistrare/închidere a subdiviziunilor și de înregistrare/radiere în calitate de plătitor de TVA). 
    De asemenea, au fost oferite informații cu privire la consultarea legislației și practicii fiscale, utilizând site-urile fisc.md, lex.justice.md și mf.gov.md. Nu a fost trecută cu vederea nici posibilitatea obținerii de consultații telefonice, apelând la telefonul  08000-1525. Asemenea seminare sunt apreciate înalt de contribuabilii care abia pășesc pe calea businessului.
    Totodată, în perioada 18.04-22.04.16 au fost întreprinse măsuri pentru sporirea încasărilor și micșorarea restanțelor față de bugetul public național. Au mai fost desfășurate ședințe de conformare cu 4 agenți economici care au admis restanțe la BPN. În scopul reducerii restanței au fost aplicate măsuri de executare silită, fiind încasate 641,8 mii lei, inclusiv încasate de la conturile bancare 604,2 mii lei, încasat numerar din casieriile contribuabililor 37,6 mii lei.

Noutăți asemănătoare

IFS Sângerei acordă atenție conformării fiscale
26/04/2016
IFS Sângerei acordă atenție conformării fiscale
În atenția contribuabililor, care dispun de subdiviziuni pe teritoriul raionului Criuleni!
26/04/2016
În atenția contribuabililor, care dispun de subdiviziuni pe teritoriul raionului Criuleni!
IFS Căușeni:  Acțiuni de conformare benevolă și control fiscal
25/04/2016
IFS Căușeni: Acțiuni de conformare benevolă și control fiscal
IFS Dubăsari: atenție sporită față de perceptorii fiscali
25/04/2016
IFS Dubăsari: atenție sporită față de perceptorii fiscali
news-events