IFS Cimișlia: activități în vederea administrării fiscale eficiente

29/11/2016

    În perioada 01.11.2016-25.11.2016, IFS Cimișlia a efectuat  verificări operative la agenți economici care desfășoară activitate în unitățile comerciale și la titularii patentei de întreprinzător ce operează pe teritoriul pieței or. Cimișlia, fiind stabilite încălcări, pe cazurile atestate urmând a fi aplicate sancțiuni, inclusiv:
        • 4 cazuri de stabilire a excedentului de mijloace bănești în casetă (sertarul) pentru bani a MCC ce depășește o unitate convențională, urmează a fi aplicată sancțiune fiscală în sumă de 40,0 mii lei și sancțiune contravențională în sumă de 4,0 mii lei;
        • 12 cazuri de neprezentare documentelor de proveniență a mărfurilor supuse comercializării, urmează a fi aplicate sancțiuni în sumă de 60.0 mii lei; 
        • un caz de efectuare a încasărilor bănești în numerar fără utilizarea taxometrului, urmează a fi aplicată sancțiune în sumă de 5.0 mii lei;
        • 5 cazuri  de activitate ilegală, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în sumă de 5.0 mii lei.

    În perioada de referință, în vederea asigurări plenitudinii impozitării tuturor bunurilor imobiliare amplasate în teritoriul administrat, autoritățile publice locale au creat comisii de comun cu reprezentanți ai Serviciului Fiscal și au inițiat acțiuni de efectuare a inventarierii obiectelor impunerii. Activitatea comisiilor constă în identificarea obiectelor noi apărute care nu au fost înregistrate precum și obiectele care au fost modificate.
    De asemenea, pe  9 noiembrie curent a fost  organizat seminar cu participarea primarilor, secretarilor consiliilor locale și perceptorilor fiscali din cadrul APL. La ordinea de zi s-au aflat dezbaterile referitoare la prevederile Codului Fiscal în ceea ce privește stabilirea cotelor concrete la impozitul pe bunurile imobiliare și impozitul funciar, stabilirea taxelor locale pentru anul 2017.
    În același timp, în scopul informării contribuabililor cu modificările operate la legislația fiscală, pe 15 noiembrie a avut loc un seminar cu participarea contribuabililor din sectorul administrat. În cadrul lui au fost studiate suplimentar unele particularități ale  Codului Fiscal și ale altor acte normative. 
    Totodată, în același scop, pe 21.11.2016 a avut loc o acțiune similară cu participarea agenților economici nou-înregistrați. 
În luna  noiembrie, în scopul educării liceenilor în domeniul fiscal, funcționari fiscali au organizat 4 seminare, la care cei prezenți au fost familiarizați cu aspectele generale de impozitare în Republica Moldova, veniturile, cheltuielile și deficitul  bugetar, modul de calculare a impozitului pe venit din salariu, cotele impozitului pe venit în Moldova în comparație cu alte state, precum și misiunea Serviciului Fiscal de Stat.  
    De asemenea, au fost efectuate deplasări în sectoarele repartizate, fiind efectuate inventarieri ale contribuabililor și obiectelor impunerii, având loc întrevederi cu agenți economici și cetățeni. La aceste întrevederi a fost explicată legislația în vigoare și au fost înmânate scrisori de conformare.
    Secția urmărirea plăților din cadrul DAF a IFS Cimișlia a organizat 3 ședințe de lucru cu participarea a 26 de agenți economici restanțieri din sectorul administrat.  Au fost înaintate 226 de dispoziții incaso în  suma de 1279,4  mii lei, s-au încasat 668,9  mii lei;  au fost suspendate 24 de conturi bancare ale 19 agenți economici, ce nu și-au onorat obligațiunile prin achitarea impozitelor în termenele stabilite de legislație.
    Au mai fost recepționate și examinate cereri privind eliberarea și prelungirea patentei de întreprinzător, verificată corectitudinea prezentării dărilor de seamă și a declarațiilor.



Galeria foto a noutății:

Noutăți asemănătoare

Seminar de instruire al IFS Leova
28/11/2016
Seminar de instruire al IFS Leova
Activități ale IFS Telenești în luna noiembrie
28/11/2016
Activități ale IFS Telenești în luna noiembrie
Acțiuni de popularizare a legislației fiscale desfășurate de IFS Hâncești
28/11/2016
Acțiuni de popularizare a legislației fiscale desfășurate de IFS Hâncești
IFS Căușeni: intensificare a acțiunilor de conformare fiscală
28/11/2016
IFS Căușeni: intensificare a acțiunilor de conformare fiscală
news-events