IFS Florești: rezultate ale activității în luna noiembrie

30/11/2016
    Inspectoratul Fiscal de Stat Florești continuă acțiunile de promovare a conformării benevole, acordând asistență informativă privind modificările legislației fiscale, dar și acțiunile de  identificare și descurajare a contribuabililor ce încalcă legislația.
    Direcția Administrare fiscală, în luna noiembrie, a desfășurat 3 seminare de instruire. În scopul educării tinerei generații în domeniul fiscal, pe 18 noiembrie 2016, reprezentantul inspectoratului a ținut discurs la  Liceul  Teoretic ,,Vasile Alecsandri” din Mărculești. În aceeași zi a fost organizat un seminar  de instruire cu contribuabili din diferite ramuri cu tematica: ,,Hotărârea Guvernului Republicii Moldova  nr.697 din 22 august 2014; Regulamentul cu privire la reținerea impozitului pe venit din salariu și alte plăți; Modul de completare, corectare a rapoartelor fiscale forma (IALS14, INR14); Modul de verificare privind corespunderea informației din rapoartele IALS14, INR14 cu dările de seamă IRV14  și MED08. 
    Pe 29 noiembrie 2016 a avut loc un alt seminar consultativ cu secretarii consiliilor locale din primăriile raionului.  Celor prezenți le-au fost aduse la cunoștință modificările operate la Legea cu privire la comerțul interior nr. 231 din 23 septembrie 2010. S-a discutat referitor la Notificarea privind inițierea activității de comerț și elaborarea, în fiecare primărie în parte, a Regulamentului de desfășurare a activității de comerț. Totodată, au fost în dezbatere tipul taxelor locale prevăzute de Codul Fiscal, modul de aplicare și încasare a acestora, precum și corectitudinea stabilirii cotelor concrete la impozitul pe bunurile imobiliare și impozitul funciar.
    Pe parcursul lunii au fost efectuate verificări operative, scopul fiind depistarea cazurilor de desfășurare a activității ilicite de întreprinzător. Verificările operative s-au desfășurat în piețele din  5 localități  din raza de deservire, fiind depistate 17 cazuri de activitate ilicită, cu întocmirea proceselor-verbale contravenționale.  Totodată, în perioada de referință, DCF a efectuat 7 controale totale, 7 controale prin contrapunere și 2 controale tematice. 
    Pentru majorarea acumulărilor la buget și reducerii restanțelor au fost purtate discuții cu 4 contribuabili cei mai mari agenți economici restanțieri, stabilindu-se termene rezonabile de onorare benevolă a obligațiilor fiscale la BPN.   
    Ca urmare a măsurilor întreprinse și aplicând pârghiile executării silite a obligației fiscale, IFS Florești a acumulat plăți, impozite și taxe la BPN în sumă de 1092.1 mii lei:
• au fost ridicate mijloace bănești din casieriile agenților economici restanțieri în sumă de 45.4 mii lei;
• au fost încasate mijloace bănești din conturile bancare ale agenților economici restanțieri în sumă de 1046.7 mii lei.
    Concomitent,  pe parcursul lunii, au fost înaintate 87 de dispoziții de suspendare a conturilor bancare și au fost  întocmite 2 acte de sechestru, în sumă totală de 170 mii lei. 


Galeria foto a noutății:

Noutăți asemănătoare

IFS Ștefan Vodă – retrospectivă a lunii noiembrie
30/11/2016
IFS Ștefan Vodă – retrospectivă a lunii noiembrie
IFS Șoldănești: controale fiscale verificare operativă
30/11/2016
IFS Șoldănești: controale fiscale verificare operativă
IFS Dondușeni: popularizare a legislației fiscale în paralel cu acțiuni de conformare
30/11/2016
IFS Dondușeni: popularizare a legislației fiscale în paralel cu acțiuni de conformare
IFS Orhei: interes pe tot parcursul anului față de diminuarea restanțelor
30/11/2016
IFS Orhei: interes pe tot parcursul anului față de diminuarea restanțelor
news-events