IFS Ialoveni asigură diversitatea de acțiuni în scopul administrării fiscale

18/05/2016
    Prioritar pentru perioada 03 mai - 13 mai 2016 a însemnat pentru IFS pe raionul Ialoveni consolidarea eforturilor de organizare a activității eficiente a funcționarului fiscal în sectorul de administrare fiscală, instaurarea unui climat bazat pe încredere și respect reciproc în relația cu contribuabilii din toate domeniile de activitate, definitivarea listei contribuabililor supuși monitorizării prin prisma Programului de conformare voluntară, popularizarea legislației fiscale. Conform regimului de lucru al funcționarilor fiscali de sector, aprobat de conducerea IFS Ialoveni, în perioada de referință au fost efectuate 17 inspecții în sector și au fost purtate discuții cu peste 100 agenți economici. 
    Direcția Administrare Fiscală a efectuat 11 vizite fiscale, inclusiv: 3 –cu înregistrarea în calitate de plătitor al TVA, 8 – vizite fiscale de conformare. A fost întocmit 1 act de control la persoanele juridice pentru neprezentarea dărilor de seamă fiscale, 1 – la persoanele fizice pentru neprezentarea în termen a declarației pe impozitul pe venit cu calcularea impozitelor, majorărilor de întârziere în sumă de 2,6 mii lei. 
    De asemenea, a fost realizat controlul taxei de stat și verificarea tematică a perceptorului fiscal din primăria s. Sociteni. 
    În aceeași perioadă au fost remise 11 scrisori de conformare agenților economici care au prezentat dările de seamă fiscale cu întârziere. Inspectoratului Fiscal Principal de Stat i-a fost prezentată lista definitivată a contribuabililor cu risc de neconformare fiscală, după aprobarea căreia va fi repartizată funcționarilor fiscali pentru monitorizare permanentă. 
    Pe 12 mai curent a avut loc o ședință de lucru cu restanțierii, la care au fost invitați 19 agenți economici restanțieri, s-au prezentat 9 din ei, achitând total suma restantă. 
    IFS Ialoveni a aplicat, de asemenea, măsuri de executare silită a obligației fiscale, aplicând toate măsurile posibile și anume:
     - au fost înaintate ordine incaso la conturile bancare a agenților economici în sumă de 5993,1 mii lei;
     - încasate, conform ordinelor incaso mijloace bănești în sumă de 1761,5 mii lei;
     - au fost încasate mijloace bănești din casierii de la 29 de agenți economici în sumă de 106,8 mii lei;
     - a fost aplicat sechestru bunurilor la 3 agenți economici în sumă de 232,7 mii lei;
     - au fost suspendate operațiunile la conturile bancare a 8 agenți economici. 
    Pe 13 mai 2016 a avut loc un seminar cu agenții economici din teritoriul raionului Ialoveni, aceștia fiind informați cu privire la impozitul pe bunurile imobiliare și patenta de întreprinzător. La seminar s-a atras atenția la modul de completare și prezentare a calculului impozitului pe bunurile imobiliare – forma BIJ 15 pentru anul 2016. Totodată, au fost menționate modificările ce au parvenit în Legea cu privire la patenta de întreprinzător nr.93-XIV din 15.07.1998. 
    În presa locală pe 13 mai 2016 a fost publicat un articol, în care persoanelor fizice-cetățeni li s-a atras atenția la achitarea impozitului pe bunurile imobiliare până pe 30 iunie 2016 pentru a beneficia de o reducere cu 15 % din suma impozitului ce urmează a fi achitat. Totodată, la postul de radio local din s. Vasieni este transmisă cu regularitate informația referitor la achitarea în termen a impozitului pe bunurilor imobiliare. 
    În plus, angajați ai Direcției Control Fiscal a IFS Ialoveni au efectuate 10 controale fiscale, inclusiv: 4 – la cererea agentului economic în legătură cu lichidarea întreprinderii, 5 – prin metoda verificării tematice privind restituirea TVA la buget, 1- verificare totală.

Noutăți asemănătoare

<span class="important">Important !!!</span> În termen de până la 1 iulie 2016 se vor instala terminalele POS
30/06/2016
<span class="important">Important !!!</span> În termen de până la 1 iulie 2016 se vor instala terminalele POS
Activitate productivă a IFS Cantemir
17/05/2016
Activitate productivă a IFS Cantemir
Activitatea ilicită în vizorul IFS Sângerei
17/05/2016
Activitatea ilicită în vizorul IFS Sângerei
Rezultatele implementării Programului de Conformare voluntară a contribuabililor pentru trimestrul I 2016
17/05/2016
Rezultatele implementării Programului de Conformare voluntară a contribuabililor pentru trimestrul I 2016
news-events