IFS Ialoveni promovează o administrare fiscală eficientă

04/05/2016
    IFS Ialoveni, în perioada  18 – 29 aprilie 2016 a întreprins mai multe acțiuni de administrare fiscală, între care se înscrie și seminarul din data 21 aprilie curent cu elevii din liceul ,,Andrei Vartic” din or. Ialoveni, în cadrul căruia liceenii au luat cunoștință de prevederile legislației fiscale, de principalele noțiuni ce se aplică în scopul impozitării, au fost informați cu privire la sistemul taxelor locale ce se stabilesc de autoritatea administrației publice locale etc. Iar pe 22 aprilie 2016 a fost organizat un seminar cu agenții economici nou-înregistrați din teritoriu, în baza Ghidului contribuabilului începător, fiind discutate aspecte fiscale. Totodată, aceștia au fost informați cu privire la modificările legislației fiscale.
    Pe 28 aprilie curent s-a desfășurat și ședința de lucru cu perceptorii fiscali cu privire la încasările impozitelor pe proprietate, situația înmânării avizelor de plată contribuabililor, plătitori de impozite. Totodată, perceptorii fiscali au fost atenționați privind transferul mijloacelor bănești acumulate  la instituțiile bancare, conform legislației în vigoare.   
    În baza analizei economico-financiare a agenților economici au fost întreprinse măsuri de identificare și selectare a agenților economici cu risc de neconformare. În perioada de referință au fost remise 15 scrisori de conformare agenților economici care, potrivit informației parvenite de la primăria Ialoveni, începând cu 01.01.2016 activează pe teritoriul or. Ialoveni fără autorizație de funcționare. 
    În aceeași perioadă a avut loc și o ședință de lucru cu restanțierii, la care au fost examinate posibilitățile de achitare a 7 agenți economici restanțieri. 
    Sub un control foarte strict se află monitorizarea și achitarea plăților curente, neadmiterea formării restanțelor. În perioada menționată Direcția Administrare Fiscală a efectuat  2 vizite  fiscale cu înregistrarea a 1 agent economic în calitate de plătitor TVA. A fost întocmit  1  act de control  la  persoanele juridice pentru neprezentarea dărilor de seamă fiscale. De asemenea, au fost întocmite 27 acte de control la persoanele fizice pentru prezentarea tardivă a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit cu calcularea impozitelor, majorărilor de întârziere, amenzilor în sumă de 36,0 mii lei.
    Pe 29 aprilie 2016 în presa locală a fost publicat un articol în care  contribuabilii au fost informați despre patenta de întreprinzător.
IFS Ialoveni a aplicat măsuri de executare silită a obligației fiscale și anume:
    - au fost înaintate  ordine incaso la conturile bancare a 86 agenți economici în sumă de 4985,5 mii lei;
    - au fost încasate conform 70 ordine  incaso mijloace bănești în sumă de 451,9 mii lei;
    - au fost încasate mijloace bănești din casierii de la 24 agenți economici în sumă de 83,8 mii lei;
    - a fost aplicat sechestru bunurilor la 2 agenți economici în sumă de 438,6 mii lei.
    Totodată, Direcția Control Fiscal a IFS Ialoveni a efectuat  16  controale fiscale, inclusiv:  9 – la cererea agentului economic în legătură cu lichidarea întreprinderii, 2 – prin metoda verificării tematice privind  restituirea TVA la buget, 3 - verificare totală, 1 – verificare faptică, 1 – prin contrapunere.  

Noutăți asemănătoare

IFS Orhei: agendă încărcată de activități
04/05/2016
IFS Orhei: agendă încărcată de activități
IFS Rezina: activitate prolifică de administrare fiscală
03/05/2016
IFS Rezina: activitate prolifică de administrare fiscală
Comunicat informativ
03/05/2016
Comunicat informativ
IFS Ștefan Vodă: intensificare a activităților aferente procesului de conformare
29/04/2016
IFS Ștefan Vodă: intensificare a activităților aferente procesului de conformare
news-events