IFS Ocnița: menținerea la nivelul cuvenit a relațiilor de încredere cu contribuabilii

25/04/2016
    În scopul continuării bunei tradiții de stabilire și menținere a unor relații de încredere cu contribuabilii, educării fiscale a societății, Direcția Administrare Fiscală din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat Ocnița a realizat recent o întrunire cu elevii și cadrele didactice ale instituției de învățământ-Școala Profesională din or. Ocnița, în cadrul căreia a fost sugerată idea că ,,problemele financiare au rădăcini mai adânci, iar calcularea și achitarea taxelor și impozitelor nu sunt doar o cerință a statului, ci reprezintă capacitatea contribuabilului de a-și onora datoriile. În cele din urmă, noi, cetățenii, beneficiem de finanțele publice.”
    Totodată, în perioada 08 aprilie - 11aprilie 2016, urmărind obiectivul de informare și ridicare a nivelului culturii fiscale a agenților economici, au fost organizate 2 seminare în or. Ocnița și or. Otaci, la care au participat 63 de contribuabili. Acțiunea s-a axat pe familiarizarea acestora cu privire la:
    - obligațiunea instalării terminalelor POS în cazul întrunirii condițiilor specificate la art. 7 (1) p.1 din Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi  nr. 845 din 3  ianuarie 1992;
    - indicațiile metodologice instructive ale MF, IFPS;
    - utilizarea serviciilor electronice fiscale;
    -prevenirea și combaterea fenomenului „salariul în plic” și „munca la negru”  etc.
    În  același timp, a fost  organizat  un  seminar cu contribuabilii  din sectorul administrat a căror activitate constă în prestarea serviciilor de testare  auto, fiind informați despre corectitudinea achitării taxei pentru folosirea drumurilor de către proprietarii autovehiculelor înmatriculate în RM.   
    Fiind acordată o atenție sporită proceselor de instruire și profesionalizare a angajaților fiscali, în aceeași perioadă IFS Ocnița a organizat instruiri interne, în tematică cărora un punct important l-a constituit contracararea și combaterea fenomenului de corupție, au fost aduse la cunoștință repetat prevederile actelor legislative și normative, în conformitate cu Indicațiile IFPS.

Noutăți asemănătoare

IFS Căușeni:  Acțiuni de conformare benevolă și control fiscal
25/04/2016
IFS Căușeni: Acțiuni de conformare benevolă și control fiscal
IFS Dubăsari: atenție sporită față de perceptorii fiscali
25/04/2016
IFS Dubăsari: atenție sporită față de perceptorii fiscali
Comunicat privind cuantumul ratei dobânzii pentru aprecierea facilităților fiscale pentru 2016
21/04/2016
Comunicat privind cuantumul ratei dobânzii pentru aprecierea facilităților fiscale pentru 2016
Acțiuni de popularizare a legislației în vigoare
21/04/2016
Acțiuni de popularizare a legislației în vigoare
news-events