IFS Șoldănești: agendă încărcată pentru a asigura o administrare fiscală eficientă

30/05/2016
    IFS Șoldănești, în luna mai 2016, a înscris în agenda de lucru un șir de acțiuni îndreptate spre asigurarea satisfacerii contribuabililor prin prestarea de servicii calitative și în termen, având ca scop stabilirea unui climat întemeiat pe încredere și respect reciproc cu contribuabilii. Totodată, pentru îndeplinirea obiectivelor de încasări la bugetul public local pentru luna mai 2016, au fost analizate încasările potențialilor plătitori, care deja au conștientizat importanța respectării obligațiilor fiscale ce țin de încasarea pe deplin și în termen a impozitelor și altor plăți la buget. De asemenea, au fost purtate discuții cu agenții economici ce au admis restanțe, atrăgându-li-se atenția asupra aplicării măsurilor de executare silită. Au fost verificate sumele încasate de SCITL din primării precum și prognoza achitării în avans a impozitelor pe proprietate; s-a discutat cu executorii judecătorești și administratorii întreprinderilor în proces de insolvabilitate pentru verificarea posibilității încasărilor.
    Un loc prioritar în activitate a revenit organizării activității în sectoarele de administrare fiscală, ieșirii la fața locului, completării agendelor, întocmirii pașaportului sectorului. La această temă, la data de 18 mai, am desfășurat instruirea funcționarilor fiscali, fiind analizați și indicatorii din pașaport, pentru a ne axa în activitate, în monitorizarea contribuabililor ce au ponderea impozitelor calculate la un leu vânzări  mai mică decât media pe ramură.   
    În vederea informării și educării fiscale a societății, mai ales a tinerei generații, pe 25 mai a fost desfășurată o oră de instruire cu elevii din clasa 12 a L.T. ,,Alexei Mateevici” din or. Șoldănești. În același timp, a mai fost organizat un seminar de instruire a agenților economici plătitori a TVA la care, în afară de tema preconizată, au fost aduse la cunoștință prevederile cadrului legal ce vizează calcularea impozitului pe venit la sursa de plată, luându-se în calcul recomandările IFPS din 19.04.2016 lansate la seminarul de instruire a colaboratorilor fiscali, organizat la IFS pe mun. Bălți. 
    De asemenea, a fost desfășurată instruirea perceptorilor fiscali și a inginerilor cadastrali din primării, fiind reactualizate prevederile Codului Fiscal și ale Legii pentru punerea în aplicare a titlului VI al Codului Fiscal, solicitând, totodată, informarea populației despre termenele de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare și dreptul la reducerea în mărime de 15%, în cazul achitării anticipate (până la 30 iunie).
    Sunt întreprinse în permanență măsuri pentru diminuarea arieratelor,  fiind aplicate pârghiile executării silite a obligațiilor fiscale. Au fost organizate două ședințe de conformare a contribuabililor (pe 11 și 17 mai 2016) cu deplasarea în teritoriu în satele Cotiujenii Mari și Șipca cu prestatorii de servicii agricole, potențiali deținători de patentă și o ședință cu agenții economici incluși în lista de conformare în afara programului. Aceste acțiuni au drept scop sporirea încrederii contribuabililor în Serviciul Fiscal în corespundere cu sloganul ,,Funcționarul fiscal – în serviciul contribuabilului”

Noutăți asemănătoare

<span class="important">Important !!!</span> Comunicat cu privire la declararea numerarului în valută străină și monedă națională la organele vamale de către persoanele juridice rezidente
27/10/2016
<span class="important">Important !!!</span> Comunicat cu privire la declararea numerarului în valută străină și monedă națională la organele vamale de către persoanele juridice rezidente
<span class="important">Important !!!</span> În termen de până la 1 iulie 2016 se vor instala terminalele POS
30/06/2016
<span class="important">Important !!!</span> În termen de până la 1 iulie 2016 se vor instala terminalele POS
IFS Florești dezvoltă diferite acțiuni de administrare  fiscală
30/05/2016
IFS Florești dezvoltă diferite acțiuni de administrare fiscală
IFS Rezina asigură varietatea de acțiuni pentru o administrare fiscală eficientă
27/05/2016
IFS Rezina asigură varietatea de acțiuni pentru o administrare fiscală eficientă
news-events