În conformitate cu prevederile art. 20 lit. b) din Codul fiscal, despagubirile primite de salariati ori de mostenitori lor legali, conform legislatiei, în urma unui accident de munca sau în urma unei boli profesionale, se considera ca surse de venit neimpozabile.
Data adăugării răspunsului - 27.07.2011Răspuns similar celui de la întrebarea 29.1.7.5.7.
Data adăugării răspunsului - 22.08.2018Conform prevederilor art. 20 lit. a) și h) din Codul fiscal, anuitatile sub forma de drepturi de asigurari sociale achitate din bugetul asigurarilor sociale de stat și prestaţiile de asigurări sociale, care nu sînt achitate sub formă de anuităţi sunt stabilite ca surse de venit neimpozabile.
Data adăugării răspunsului - 08.11.2019În conformitate cu prevederile art. 20 lit. b) din Codul fiscal, despagubirile primite, conform legislatiei, în urma unui accident de munca sau în urma unei boli profesionale, de salariati ori de mostenitori legali, sunt surse de venit neimpozabile. Respectiv, din suma primita în forma de despagubire în urma accidentului de munca, nu se retine impozitul pe venit la sursa de plata.
Data adăugării răspunsului - 09.08.2011Potrivit art.20 lit. z2) al Codului fiscal, mijloacele băneşti obţinute din fondurile speciale şi/sau mijloacele financiare obţinute sub formă de grant prin intermediul programelor aprobate de Guvern, utilizate conform destinaţiei acestora, nu reprezintă sursă de venit impozabilă.
Data adăugării răspunsului - 20.05.2021Potrivit art.20 lit. z2) al Codului fiscal, mijloacele băneşti obţinute din fondurile speciale şi/sau mijloacele financiare obţinute sub formă de grant prin intermediul programelor aprobate de Guvern, utilizate conform destinaţiei acestora nu reprezintă sursă de venit impozabilă.
Data arhivării răspunsului - 24.02.2014În conformitate cu art. 10 alin. (7) din Legea securităţii şi sănătăţii nr. 186-XVI din 10.07.2008, măsurile privind securitatea, igiena şi sănătatea în muncă nu vor comporta, în nici o situaţie, obligaţii financiare din partea lucrătorilor. Astfel, cheltuielile suportate de către angajator la procurarea apei potabile, pentru asigurarea angajaţilor, pentru aceştia nu constituie plată în folosul salariaţilor, nu se calificată ca facilitate şi respectiv nu este obiect al impunerii.
Data adăugării răspunsului - 11.08.2014Urmează să se rețină impozitul pe venit din plățile achitate în folosul persoanelor fizice de la predarea deșeurilor de metale feroase?
Urmează a fi supusă impozitării indemnizația viageră oferită sportivilor cetăţeni şi rezidenţi ai Republicii Moldova, care au obţinut pentru Republica Moldova medalii la Jocurile Olimpice sau la Jocurile Paralimpice, la campionatele mondiale sau la campionatele europene de seniori, la probe olimpice sau paralimpice?