Informațiile privind aspectele fiscale trezesc un interes viu și discuții constructive între tinerii care doresc să-și onoreze obligațiile față de stat și reprezentanții organelor de resort. Acest fapt, din nou, a fost demonstrat în cadrul unui seminar organizat la data de 24 mai 2016 de către IFS Sângerei cu elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu’’ din or. Sângerei. În cadrul seminarului au fost luate în discuție atribuțiile, sarcinile și rolul Serviciului Fiscal de Stat în asigurarea acumulării veniturilor la bugetul public național, modalitatea înregistrării unei afaceri, precum și eliberarea patentei de întreprinzător.
În același context, la data de 27 mai 2016 Inspectoratul Fiscal a mai organizat un seminar cu contribuabilii începători din raionul Sângerei. Tinerii antreprenori au fost familiarizați cu aspectele generale de inițiere în afaceri, obligația înregistrării fiscale, evidența financiară, politica de asistență și sprijin a SFS pentru contribuabilii începători, sursele de informare utile, astfel antreprenorii incluzându-se constructiv în discuții și afirmând că în societate lipsește promovarea unor tineri de succes care au reușit să obțină rezultate bune, aflându-se în Moldova, în general accentul se pune pe promovarea succeselor tinerilor care au plecat peste hotare și prin aceasta acei care rămân se simt motivați de a pleca pentru a demonstra că și ei ar putea avea succes. Însuși termenul succes pare a fi legat de plecarea peste hotare. Persoanele care au rude sau prieteni și care dispun de afaceri proprii se declară mai optimiști că vor reuși deschiderea unei afaceri, întrucât experiența acestora le va oferi posibilitatea de a cunoaște anumite informații ce ar putea să îi ajute în depășirea unor viitoare probleme.
Astfel, principalele probleme cu care se confruntă tinerii antreprenori ce au inițiat o afacere de curând sunt lipsa banilor, birocrație, lipsa susținerii din partea statului. Pentru a putea face față dificultăților ce pot apărea, majoritatea tinerilor iau în calcul următoarele soluții: luarea unor împrumuturi, continuarea de a munci, insistența, informarea, implementarea inovațiilor.
Foto: www.fisc.md