IFS Strășeni: acțiuni de diminuare a arieratelor fiscale

18/05/2016
    Inspectoratul Fiscal de Stat pe raionul Strășeni, pentru asigurarea bunei administrări fiscale, precum și în scopul eficientizării managementului arieratelor fiscale și diminuarea lor față de bugetul publica național, în perioada 22.04-13.05.2016 a organizat mai multe ședințe de lucru de comun cu CNAS, CNAM, cu participarea contribuabililor restanțieri, care au admis restanță la BPN. De către inspectorat au fost selectați contribuabili din grupa de risc, care activează în domeniile: agricultură, comerț cu ridicata și amănuntul, construcții. În cadrul audierii au fost elucidate motivele formării restanțelor și posibilitățile de achitare. Ca urmare, de către persoanele cu funcții de răspundere au fost asumate obligațiuni, cu termene concrete, fiindu-le înmânate notificări. Concomitent, analiza zilnică a restanței, discuțiile cu agenții economici restanțieri, efectuarea vizitelor fiscale pentru stabilirea surselor de acoperire a restanței, analiza conturilor curente, acțiunile de aplicare a pârghiilor de executare silită, au contribuit la încasările la buget și diminuarea arieratelor cu 1213,5 mii lei, inclusiv înaintarea ordinelor incaso la 362 agenți economici în suma de 1001,4 mii lei, ridicarea mijloacelor bănești în numerar din casieriile a 40 de agenți economici în sumă de 172,1 mii lei. Totodată, a fost aplicat sechestru bunurilor, ca modalitate de asigurare a executării silite a obligațiilor fiscale la 1 agent economic în sumă de 40,4 mii lei.
      Drept continuare a acțiunilor de conformare benevolă a agenților economici și persoanelor fizice care desfășoară activitate de întreprinzător si aducerea în cadrul legal, angajați ai IFS pe raionul Strășeni au întreprins o serie de măsuri pentru realizarea obiectivului „Intensificarea controlului în scopul depistării evaziunilor și contracarării fenomenului „activității ilicite de întreprinzător”.
     Astfel, în zilele de 13 și 15 mai curent,  de comun cu Direcția Investigare a Fraudelor Economice din cadrul IP Strășeni și Direcția pentru Siguranța Alimentelor,  au fost efectuate verificări în vederea documentarii activităților ilicite de întreprinzător în piețe și stradă, servicii de frizerie, a activității ilicite a transportatorilor de mărfuri și pasageri. Drept rezultat, au fost stabilite 21 de cazuri de desfășurare ilicită a activității de întreprinzător, fără înregistrare la Camera Înregistrării de Stat și la Autoritatea Fiscală, fiind întocmite procese-verbale contravenționale la 21 cetățeni, potrivit art.263 alin.1 din CC și respectiv au fost aplicate sancțiuni administrative în sumă de 21,0 mii lei. Concomitent, contribuabilii au fost informați cu privire la legislația fiscală în vigoare și obligația de a-și înregistra activitatea, prin deținerea patentei de întreprinzător.
       Drept rezultat, au fost eliberate 4 patente și 11 patente au fost prelungite.
      Reamintim că sarcina de bază a Serviciului Fiscal de Stat este depistarea și  aducerea în câmpul legal a activității  ilicite, aplicând toate pârghiile legale posibile. 

Galeria foto a noutății:

Noutăți asemănătoare

<span class="important">Important !!!</span> În termen de până la 1 iulie 2016 se vor instala terminalele POS
30/06/2016
<span class="important">Important !!!</span> În termen de până la 1 iulie 2016 se vor instala terminalele POS
IFS Ialoveni asigură diversitatea de acțiuni în scopul administrării fiscale
18/05/2016
IFS Ialoveni asigură diversitatea de acțiuni în scopul administrării fiscale
Activitate productivă a IFS Cantemir
17/05/2016
Activitate productivă a IFS Cantemir
Activitatea ilicită în vizorul IFS Sângerei
17/05/2016
Activitatea ilicită în vizorul IFS Sângerei
news-events